Jump to content


- - - - -

Using a PSone screen with ANY A/V device! 56K warning


#1 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 03 January 2005 - 10:02 PM

Welcome!
Many of you may have just bought a cheap PSone screen (or combo) from TRU, and this quick guide will show you what you need in order to enjoy nice stereo sound and great picture quality from any A/V source.

First thing you need is a PSone screen

Posted Image

That is a back shot, which shows you the various inputs. From top to bottom, Left to right you have A/V IN (black hole), Headphone jack (green hole), A/V out (when hooked up to PSone system) and DC Inpue (Power. Yellow hole).

Next, you need a few certain connectors and cables.

Posted Image

Camcorder Cable:
http://www.radioshac...duct_id=16-3686
Goes from 3 RCA(Yellow, Red, White) connectors to a A/V headphone jack (3 black rings instead of 2).

RCA to RCA connector:
http://www.radioshac...duct_id=274-898

EDIT: see end of post for some cheaper e-bay deals!

Use the connector to hook up ANY A/V source with RCA to the Camcorder cable. (Yellow to Yellow, Red to Red, White to White)

Posted Image

Now plug the Camcorder Cable into the back of the PSone screen, as well as the power cord.

Posted Image

Also, plug in your System/DVD Player/ A/V source with both power and A/V cables. In this case, i used a Gamecube. The screen is held up with a frame holder.

Posted Image

Now power on your A/V source. The PSone screen is on already, as it is powered up the moment you plug in the AC adapter.

Enjoy!

Posted Image

Thanks go to me, WShakSpear for actually typing all that, and taking pictures! :)

P.S. any spelling errors or mistakes, please tell me and i'll update it. Thanks!

EDIT:
Saturn - Christmas NiGHTS
Posted Image

Xbox - Halo 2
Posted Image

PS2 - Katamari Damacy
Posted Image

EDIT:
neonglow has found this E-bayer who apparently is quite helpful and has the various cables for this project. Make sure you read the listings as always!

http://search.ebay.c...Q3aMEFSQ3aMESOI

#2 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 03 January 2005 - 11:30 PM

BTW, you can also use some cheaper cords and connectors to do it in Mono. Same basic elements, just one less RCA cord.

#3 Scorch   CAGiversary! CAGiversary!   37483 Posts   Joined 12.0 Years Ago  

Posted 03 January 2005 - 11:35 PM

I wanna see pics of someone hooking it up to an XBox..

Posted Image


Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image


#4 vanlandw   CAGiversary! CAGiversary!   1739 Posts   Joined 11.3 Years Ago  

vanlandw

Posted 03 January 2005 - 11:44 PM

that is pretty slick..i will keep my eyes pealed for a cheap screen...thanks for the info!

#5 gamefan1686   Its Go Time! CAGiversary!   264 Posts   Joined 11.7 Years Ago  

gamefan1686

Posted 03 January 2005 - 11:49 PM

Nice, very nice :applause:

#6 arsenalgear   CAGiversary! CAGiversary!   180 Posts   Joined 11.4 Years Ago  

arsenalgear

Posted 03 January 2005 - 11:52 PM

Thanks!

#7 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 04 January 2005 - 12:51 AM

added to original post

#8 Pylis   Cheap Ass Super-Ninja CAGiversary!   1387 Posts   Joined 11.2 Years Ago  

Posted 04 January 2005 - 12:56 AM

Nice! Too bad I missed out on the screen...
Posted Image

#9 CrimsonGeist   CAGiversary! CAGiversary!   461 Posts   Joined 11.2 Years Ago  

CrimsonGeist

Posted 04 January 2005 - 12:57 AM

Neat.
"Cheese's crust, I'm hungry!" SNL's Donald Trump

#10 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 04 January 2005 - 04:46 PM

Also, you can plug your VCR up to it, you just need to use the VCR's remote to switch channels

#11 m_d_amore   BrooKlyn Bum CAGiversary!   2026 Posts   Joined 11.7 Years Ago  

m_d_amore

Posted 04 January 2005 - 09:38 PM

ok next we need the how to ' install these in your headrests in the car
Posted ImagePosted Image
You can kill a cow(mo0) and eat it. But you can't pick a plant and Smoke it?
Assy Ass Ass , Ass Ass.

XBox 360 is for Poor people

#12 Mojimbo   Ashes to Ashes CAGiversary!   19629 Posts   Joined 11.7 Years Ago  

Posted 04 January 2005 - 10:26 PM

great guide. around how much were these at TRU again? I remember the thread and my TRU had a few so I might pick another screen up(I already have the LCD combo, but the screen has lost its firmness from repeated closing and opening).

#13 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 04 January 2005 - 11:52 PM

great guide. around how much were these at TRU again? I remember the thread and my TRU had a few so I might pick another screen up(I already have the LCD combo, but the screen has lost its firmness from repeated closing and opening).


15-40. i got mine for 35

#14 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 05 January 2005 - 01:12 AM

ok next we need the how to ' install these in your headrests in the car


To be quite honest, im gonna try and attach one to my cube, in a way that will look nice too. So yeah, if anyone has links to electronics quides, feel free to post'em :)

#15 m_d_amore   BrooKlyn Bum CAGiversary!   2026 Posts   Joined 11.7 Years Ago  

m_d_amore

Posted 05 January 2005 - 06:59 PM

http://www.palmpsone.com/index.html
edit- 2 more
http://www.benheck.com/
http://www.classicga...m/vcsp/News.htm
Posted ImagePosted Image
You can kill a cow(mo0) and eat it. But you can't pick a plant and Smoke it?
Assy Ass Ass , Ass Ass.

XBox 360 is for Poor people

#16 jimbodan   Hates you CAGiversary!   5042 Posts   Joined 11.3 Years Ago  

Posted 06 January 2005 - 05:36 AM

I was just wondering, is there an easy way to power a gamecube/ps2/xbox without using a wall power socket? IE: I'd like to make it portable. Do they have any sort of battery pack or anything for those systems?

Think you're good at Fantasy Sports? Check out Fanduel where you can play daily to win money on Fantasy Sports!

https://www.fanduel....jimbodan&cnl=da

 

fs_pc.png


#17 m_d_amore   BrooKlyn Bum CAGiversary!   2026 Posts   Joined 11.7 Years Ago  

m_d_amore

Posted 06 January 2005 - 06:39 PM

I was just wondering, is there an easy way to power a gamecube/ps2/xbox without using a wall power socket? IE: I'd like to make it portable. Do they have any sort of battery pack or anything for those systems?


gamecube
http://www.amazon.co...177453?v=glance

dont see any others yet
Edit- Ps1
http://www.bestbuy.c...05&type=product
Posted ImagePosted Image
You can kill a cow(mo0) and eat it. But you can't pick a plant and Smoke it?
Assy Ass Ass , Ass Ass.

XBox 360 is for Poor people

#18 Bii   *does the robot* CAGiversary!   1648 Posts   Joined 10.9 Years Ago  

Posted 06 January 2005 - 09:05 PM

Wow, that's awesome. I think I'm gonna go buy the necessary cables and try that out.

#19 ValkyrieVF-1S   Skull One CAGiversary!   1313 Posts   Joined 12.0 Years Ago  

ValkyrieVF-1S

Posted 06 January 2005 - 09:13 PM

Wow, that's awesome. I think I'm gonna go buy the necessary cables and try that out.


If you want something more cheaper and don't want extra cables, go buy this one:

http://www.radioshac...duct_id=274-883

and just hook it up like this:
http://theinfamousj....ves/000110.html

Got that link from the TRU thread.

Nice pics Wshakspear.
The Worst Foe Lies Within - Parasite Eve
gallery_587_6858_5265.jpg gallery_587_6858_1293.jpg

#20 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 06 January 2005 - 09:35 PM

Wow, that's awesome. I think I'm gonna go buy the necessary cables and try that out.


If you want something more cheaper and don't want extra cables, go buy this one:

http://www.radioshac...duct_id=274-883

and just hook it up like this:
http://theinfamousj....ves/000110.html

Got that link from the TRU thread.

Nice pics Wshakspear.


Just to note thats only Mono sound. It works perfectly fine that way, im just a stickler for stereo :)

#21 Bii   *does the robot* CAGiversary!   1648 Posts   Joined 10.9 Years Ago  

Posted 06 January 2005 - 09:38 PM

Actually, I have that Y-adapter. It came with the surround sound speakers I bought awhile back. It allows me to hook up my speakers to my PC.

Thanks for the info! That should save me money. :D

#22 peteyrose   CAGiversary! CAGiversary!   1014 Posts   Joined 11.8 Years Ago  

Posted 06 January 2005 - 09:48 PM

Slightly off-topic, but I have a GameCube screen, which looks quite a bit better than the PS1 one. But can I hook that up to the Xbox also, anybody know?

#23 MCalvert1   AKA AssaultSuit CAGiversary!   908 Posts   Joined 11.9 Years Ago  

Posted 06 January 2005 - 09:51 PM

I knew you could hook the screen up to something else, but I never knew you could do it without the PSOne attached! I just assumed that because there was no power switch, it needed to be powered on by the PSOne. This is great!

MjC

#24 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 06 January 2005 - 09:51 PM

Slightly off-topic, but I have a GameCube screen, which looks quite a bit better than the PS1 one. But can I hook that up to the Xbox also, anybody know?

All depends on what kind of A/V inputs your screen has. And im sorry, but no other screen touches the PSone

#25 ValkyrieVF-1S   Skull One CAGiversary!   1313 Posts   Joined 12.0 Years Ago  

ValkyrieVF-1S

Posted 07 January 2005 - 03:59 AM

Just to note thats only Mono sound. It works perfectly fine that way, im just a stickler for stereo :)


haha, well I said if you wanted to with something cheaper, not better. :wink:

Anyways, I would like to say is that this screen kicks ass. Thanks to all the CAGers who showed the deals for the screen and showing me how to hook it up with other systems.
The Worst Foe Lies Within - Parasite Eve
gallery_587_6858_5265.jpg gallery_587_6858_1293.jpg

#26 shady859   Big Blue Nation CAGiversary!   7280 Posts   Joined 11.2 Years Ago  

Posted 07 January 2005 - 08:15 AM

now i wish i'd have at least looked for one of these screens that looks cool as hell, I want one!


BEST SCREEN EVAR!!!!!

#27 MrSneis   CAGiversary! CAGiversary!   674 Posts   Joined 11.1 Years Ago  

Posted 07 January 2005 - 09:24 AM

GREAT... I picked up a PSOne combo at TRU today (last one), some asshat decided to steal the LCD and controller from the box, they must have used the hairdryer technique on the seal because it's still intact but I can tell it's been tampered with. I'm so mad I can't sleep. Today was pretty much my worst CAG day EVER.

#28 XboxMaster   CAGiversary! CAGiversary!   3371 Posts   Joined 11.5 Years Ago  

XboxMaster

Posted 07 January 2005 - 10:35 PM

So it doesn't matter if you have mono or stereo?
http://users.ign.com...real_xboxmaster

"Remember kids: don't do drugs, you might become famous."

Posted Image

#29 m_d_amore   BrooKlyn Bum CAGiversary!   2026 Posts   Joined 11.7 Years Ago  

m_d_amore

Posted 07 January 2005 - 10:40 PM

nope

Works either way.

or add this to the mono plug and get stereo mono
http://www.radioshac...duct_id=42-2536
but be better off getting the single stereo piece
if that makes sense
Posted ImagePosted Image
You can kill a cow(mo0) and eat it. But you can't pick a plant and Smoke it?
Assy Ass Ass , Ass Ass.

XBox 360 is for Poor people

#30 Wshakspear   Worst. Post. Ever. CAGiversary!   5610 Posts   Joined 12.2 Years Ago  

Wshakspear

Posted 07 January 2005 - 11:03 PM

nope

Works either way.

or add this to the mono plug and get stereo mono
http://www.radioshac...duct_id=42-2536
but be better off getting the single stereo piece
if that makes sense


Thats what i did at first. I had all those parts, and it made both speakers work.