Jump to content


- - - - -

Timing out=involuntary signing out


#1 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 27 November 2008 - 07:23 PM

I've noticed in recent months if I let the site sit for more than 20, 30 minutes I end up "logging out" upon anything I click. The thing is there's a lot to read and linked to that you end up daisy-chaining from the forum to an article to something else-- and I do that a lot . So, how do I increase the ability to check multiple outside links, and know when I get back to CAG that it won't keep asking me to log back in? It's frustrating as all get-out.:bomb:

#2 Rig   Rig = Lunar CAGiversary!   14111 Posts   Joined 15.4 Years Ago  

Posted 27 November 2008 - 08:20 PM

I've never had that problem.

#3 darthbudge   The Real DB CAGiversary!   20048 Posts   Joined 13.4 Years Ago  

Posted 27 November 2008 - 11:52 PM

It is probably something with your cookies. Check to make sure that they kept for longer than a certain time limit, or if they are restricted to one session.

#4 mtxbass1   This space for rent. CAGiversary!   11092 Posts   Joined 15.9 Years Ago  

Posted 28 November 2008 - 12:45 AM

I get this same behavior on my other machine. It seems to "time out", then I'm suddenly not logged in to CAG anymore. This seems to happen if I keep CAG open in a tab, go do some stuff on the net, come back to it, and try to visit any forum post after that.

#5 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 28 November 2008 - 03:02 AM

It is probably something with your cookies. Check to make sure that they kept for longer than a certain time limit, or if they are restricted to one session.



So, how and where do I do that? My browser cookies get erased after each shutdown. I thought there's a way on the site here, as I recall.

#6 manthing   etc, etc, etc, etc, CAGiversary!   18149 Posts   Joined 14.5 Years Ago  

Posted 28 November 2008 - 03:44 PM

OP: I get the same problem too, unless I click the 'Remember Me' box when logging in.

Maybe you only get timed cookie if you don't click it?


It is probably something with your cookies. Check to make sure that they kept for longer than a certain time limit, or if they are restricted to one session.


I know in my case it's NOT the cookies, as they are set to expire 'at end of session' according to FF, regardless if I click the 'Remember Me' box or not.

#7 mtxbass1   This space for rent. CAGiversary!   11092 Posts   Joined 15.9 Years Ago  

Posted 28 November 2008 - 04:08 PM

OP: I get the same problem too, unless I click the 'Remember Me' box when logging in.

Maybe you only get timed cookie if you don't click it?




I know in my case it's NOT the cookies, as they are set to expire 'at end of session' according to FF, regardless if I click the 'Remember Me' box or not.


Same here. No matter if I check "remember me" or not, I get the same behavior you do.

#8 Kaijufan   CAGiversary! CAGiversary!   9848 Posts   Joined 15.9 Years Ago  

Posted 29 November 2008 - 04:11 AM

I get logged out after 20-30 minutes on pretty much any computer when I don't have my account set up to automatically log in.

#9 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 29 November 2008 - 10:17 PM

So we have a rash of people having the same problem, but no answer. UGH!

#10 ma   Rattled By The Rush CAGiversary!   825 Posts   Joined 14.9 Years Ago  

Posted 02 December 2008 - 05:12 PM

I have this problem too, but only on one machine. Massively annoying. And it's *not* my cookie settings--lots of other sites remember my cookies fine.

#11 IcyColdBolt   CAGiversary! CAGiversary!   72 Posts   Joined 11.1 Years Ago  

IcyColdBolt

Posted 02 December 2008 - 10:04 PM

Yeah, same problem here.

#12 LeafPanda   One Dollars CAGiversary!   1281 Posts   Joined 11.5 Years Ago  

Posted 08 December 2008 - 05:56 AM

same problem

#13 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 30 December 2008 - 05:41 PM

Bumping for fresh opinions/answers.

#14 shrike4242   Not My Job Anymore, Go Bother Someone Else. CAGiversary!   49879 Posts   Joined 15.3 Years Ago  

Posted 30 December 2008 - 11:31 PM

What browser version are you using?

#15 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 03 January 2009 - 12:57 AM

What browser version are you using?


The final Firefox 2.X. However, for the record, it didn't used to do this. I could stay logged in all day up until about 4-5 months ago.

#16 mtxbass1   This space for rent. CAGiversary!   11092 Posts   Joined 15.9 Years Ago  

Posted 03 January 2009 - 01:01 AM

Firefox 3.0.5 here. I still get this behavior.

#17 ma   Rattled By The Rush CAGiversary!   825 Posts   Joined 14.9 Years Ago  

Posted 07 January 2009 - 04:29 PM

What browser version are you using?


I've had it on two different machines, using the latest version of Firefox.

#18 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 03 March 2009 - 06:08 PM

Anyone figure this out yet?

#19 mtxbass1   This space for rent. CAGiversary!   11092 Posts   Joined 15.9 Years Ago  

Posted 03 March 2009 - 06:35 PM

Nope. Same behavior on my other machine still.

#20 drock   CAGiversary! CAGiversary!   387 Posts   Joined 15.7 Years Ago  

Posted 05 March 2009 - 09:49 PM

I get this on my machine with FF 3.0.6. It doesn't matter if I click "Remember Me" and I have no cookie issue on any other sites.

#21 Bathory   CAGiversary! CAGiversary!   524 Posts   Joined 12.9 Years Ago  

Posted 09 March 2009 - 12:06 AM

I seem to have this problem as well.

#22 Veridis_Quo   VAIR-RID-DIS CAGiversary!   2425 Posts   Joined 12.0 Years Ago  

Posted 25 March 2009 - 05:46 AM

same problem; but only on my laptop and not on my other desktop computers.

#23 greenrocks   Nightcrawler CAGiversary!   460 Posts   Joined 11.6 Years Ago  

Posted 12 April 2009 - 08:54 PM

Same problem. Now using Firefox 3.0.8 but that issue continues to occur even before upgrading to 3.0.8
When I'm on my iPhone surfing, it stays logged for days... weeks. It will log out ONLY when I clear cookies or I log out myself, of course.

#24 Pavel6969   CAGiversary! CAGiversary!   370 Posts   Joined 10.7 Years Ago  

Posted 04 May 2009 - 08:34 PM

Same problem. Firefox is doing this to me across many sites. It will remember the password/username but won't log in my automatically anymore. It had worked perfectly for months. I tried everything suggested on the help forums for Firefox and nothing has helped. I also have uninstalled and reinstalled twice now with no luck. Just switched to Chrome for now.

#25 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 11 May 2009 - 09:38 PM

Same problem. Firefox is doing this to me across many sites. It will remember the password/username but won't log in my automatically anymore. It had worked perfectly for months. I tried everything suggested on the help forums for Firefox and nothing has helped. I also have uninstalled and reinstalled twice now with no luck. Just switched to Chrome for now.


Here's the thing-- it's not really Firefox, but the site. I could leave any other page open for weeks and never be signed out in FF-- but CAG's page does it after about 30 minutes of inactivity.

#26 Pavel6969   CAGiversary! CAGiversary!   370 Posts   Joined 10.7 Years Ago  

Posted 12 May 2009 - 04:29 PM

It's firefox for me. It is happening across most sites, not just CAG.

#27 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 22 June 2009 - 10:16 AM

Still happening, no solution. Kotaku stays signed in, Facebook, you name it-- but yet CAG just signs me out after about 10 minutes.

This is cruel and unusual punishment.

#28 CheapyD   Head Cheap Ass Administrators   17796 Posts   Joined 16.5 Years Ago  

Posted 23 June 2009 - 03:12 AM

Perhaps try deleting all your CAG cookies and then log in again...

It works fine for me on the latest Firefox.

#29 crystalklear64   Ded CAGiversary!   13617 Posts   Joined 15.5 Years Ago  

crystalklear64

Posted 23 June 2009 - 03:32 AM

If you are using Firefox, try creating a new profile.

Resorted to this and it ended up working.

#30 Watchman   Webslinger/Wanderer Hunter CAGiversary!   1077 Posts   Joined 15.0 Years Ago  

Posted 23 June 2009 - 04:27 AM

If you are using Firefox, try creating a new profile.

Resorted to this and it ended up working.


A new profile on here? No way. I like my profile and my long-standing status.

Cheapy, I'll try deleting all of 'em. Guess I'll find out in about 20 minutes if it worked.